Σύντομη ενημέρωση για τα δικαστήρια της 13/1, μερικά σχόλια και κάλεσμα σε συνέλευση

Σύντομη ενημέρωση, μερικά σχόλια και κάλεσμα σε συνέλευση.

Μετά τα γεγονότα στο Κουκάκι και τις επιθέσεις των μπάτσων την Κυριακή στην Ευελπίδων όλοι οι συλληφθέντες /ίσσες ξαναπαρουσιάστηκαν σήμερα στα δικαστήρια. Αν και οι δίκες τους είχαν οριστεί για τις 11.00 το πρωί (για τους συλληφθέντες/ίσσες τις 12ης/1) και στις 1.00 το μεσημέρι (για τους/τις συλληφθέντες/ίσσες τις 11ης/1) υπήρξε αναμονή μέχρι περίπου τις 7.30 το απόγευμα σε μια πρωτοφανή προσπάθεια ταλαιπωρίας των κατηγορούμενων, των δικηγόρων τους και των περίπου 150 αλληλέγγυων που ακούραστα παρέμεναν έξω από το κτίριο μέχρι και περίπου τις 9 το βράδυ. Εξυπακούεται πως τα ΜΑΤ σε όλη αυτή τη διάρκεια δεν σταμάτησαν να προκαλούν τους συντρόφους και τις συντρόφισσες. Οι κατηγορίες, παρά την επιμονή των κατήγορων για το αντίθετο, είναι όλες πλημμεληματικού χαρακτήρα και περιλαμβάνουν εν μέσω άλλων, απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Οι συλληφθέντες/ίσσες τελικά πήραν αναβολή για τις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου και αφέθησαν όλοι/ες ελεύθεροι/ες. Οι αλληλέγγυοι/ες -που όλο αυτό το διάστημα φώναζαν συνθήματα- τους/τις υποδέχτηκαν με πανηγυρισμούς και ζητοκραυγές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και ταυτόχρονα με τα δικαστήρια δεν μας έκανε εντύπωση η άνευ προηγουμένου συκοφάντηση που δέχτηκαν οι σύντροφοι/ισσες μας, ο μιντιακός πόλεμος που στήθηκε εναντίον τους και τα απτά ψέματα που εξαπολύθηκαν σε σχέση με τα γεγονότα από αριστερές και δεξιές φυλλάδες και site, παρμένα απευθείας από τα κεντρικά της ΓΑΔΑ. Η κλασσική συνταγή συμπληρώθηκε στα κανάλια με δηλώσεις κονσέρβα διαφόρων «αγανακτισμένων κατοίκων» του Κουκακίου, κλαψουριτά συνδικαλιστών μπάτσων για τις «δολοφονικές διαθέσεις των αναρχικών» και τον κατεστραμμένο τους εξοπλισμό και αρκετή από την γνωστή σάλτσα τρομο-υστερίας -με σαφή σκοπό να πείσει περί της αναγκαιότητας «αναβάθμισης» των κατηγοριών σε κακουργηματικού τύπου.

Δύσκολα μπορεί παρολα αυτά να αντιστραφεί το κλίμα εναντίον των μπάτσων, του κράτους και των ρουφιάνων του και να ξεπλυθεί ο διασυρμός τους. Η εικόνα δεκάδων ΟΠΚΕ (σε «σχηματισμό χελώνας» αλα ρωμαική λεγεώνα) να προσπαθούν να αποφύγουν τα δίκαια «πυρά» των συντρόφων μας (αποτελούμενα από κατσαρόλες, βιβλία, κιθάρες, γλάστρες και οτιδήποτε εύκαιρο) δύσκολα μπορούν να σβηστούν από την μνήμη οποιουδήποτε είχε την χαρά να παρακολουθήσει τα αντίστοιχα βίντεο.

Η εικόνα μιας μικρής ομάδας ελευθέρων ανθρώπων να κάνουν σκόνη έναν ολόκληρο στρατό πάνοπλων, μάτσο, πληρωμένων κρατικών δολοφόνων μπορεί μόνο να μας υπενθυμίσει πως όλοι και όλες μαζί μπορούμε να κάνουμε την έφοδο στον ουρανό.

Τα όνειρά μας θα γίνουν οι χειρότεροι εφιάλτες τους!

Κάλεσμα αύριο Τρίτη 14/1 στις 7.00 στο Γκίνη για ενημέρωση από τους απελευθερωμένους συντρόφους/ισσες και συζήτηση για την συνέχεια των δράσεών μας.