Κάλεσμα συγκέντρωσης για την Πρωτοχρονιά στην Π.Ράλλη

petrouRalli

Και αυτή την Πρωτοχρονιά, σπάμε το καθεστώς της αορατότητας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας έξω απ’ το κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη.

Τα κέντρα κράτησης, η Πέτρου Ράλλη, όπως και κάθε φυλακή, είναι ένα από τα μέσα που χρησιμοποιεί το κράτος για να κάνει στην άκρη εκείνες κι εκείνους που δεν μπορεί ή δε θέλει να αφομοιώσει και να χρησιμοποιήσει, να τιμωρήσει όσες/ους ενοχλούν, να παραδειγματίσει αυτούς και αυτές που ακόμα ονειρεύονται να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Εκεί οι μετανάστ(ρι)ες κρατούνται σε απάνθρωπες συνθήκες χωρίς επαφή με τον έξω κόσμο. Η πλήρης απομόνωσή τους από την κοινωνία δίνει το ελεύθερο στους ανθρωποφύλακες να τις/τους κακοποιούν σωματικά και ψυχολογικά χωρίς τέλος. Στερούνται την πρόσβαση στο φαγητό, την περίθαλψη, την πληροφόρηση, την ανθρώπινη επαφή και τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Η ίδια η ζωή και η ύπαρξή τους καταντάει αναλώσιμη μέσα στην απαξίωση που βιώνουν.

Έγκλειστες/οι και ελεύθερες/οι χωριζόμαστε από έναν τοίχο και η πλευρά που βρισκόμαστε είναι απλά θέμα τύχης ή ατυχίας κι αποτέλεσμα των εκάστοτε πλάνων του κράτους. Εκατοντάδες φυλακισμένοι/ες μέσα στην Πέτρου Ράλλη βάλλονται από το ίδιο σύστημα καταπίεσης όπως κι εμείς που θα βρεθούμε την Τρίτη το βράδυ έξω από το κολαστήριο για να αλλάξουμε χρόνο μαζί τους.

Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, Τρίτη 31/12.

Προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Άννης στις 23:30.

Πρόσβαση με τα λεωφορεία 838, Β18, Γ18 και το τρόλεϊ 21 από Ομόνοια.

Στηρίζουμε επίσης τα καλέσματα για συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

– Αλληλεγγύη στους/ις μετανάστ(ρι)ες

– Κανένας άνθρωπος αόρατος, κανένας άνθρωπος στα χέρια του κράτους

– Μέχρι το γκρέμισμα κάθε κέντρου κράτησης και φυλακής.