ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΚΚΕΝΩΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΣΟΕΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΚΚΕΝΩΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΣΟΕΕ

Τον τελευταίο καιρό η κατασταλτική εκστρατεία του κράτους απέναντι σε κατειλημμένους χώρους έχει σχεδόν καταστεί κανονικότητα. Το μοτίβο είναι φανερό, καταλήψεις στέγης μεταναστ(ρι)ών και χώροι με πολύμορφη πολιτική δράση και αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά εκκενώνονται ο ένας μετά τον άλλον .

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο την  Κυριακή 10/11/19 το στέκι ΑΣΟΕΕ δέχτηκε επίθεση από τους μπάτσους και εκκενώθηκε νωρίς το πρωί ενώ η σχολή ήταν άδεια. Η κίνηση αυτή ακολουθήθηκε από εντολή για lock out όλης της σχολής μέχρι και τις 17 Νοέμβρη, σε μια προσπάθεια των μπάτσων να καταστείλουν την πολιτική δράση εν γένει εντός του πανεπιστημίου. Ο πρύτανης της  σχολής Εμμανουήλ Γιακουμάκης απέδειξε για άλλη μια φορά, έπειτα από την εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ, πόσο εξόφθαλμα υπερασπίζεται το κράτος και τα τσιράκια του. 

‌‌Όσο οι μπάτσοι προσπαθούν μέσω ενός πλήθους κατασταλτικών δράσεων να τρομοκρατήσουν το αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας η κυρίαρχη προπαγάνδα από την μεριά της αποπειράται με κάθε τρόπο να το δαιμονοποιήσει στη δημόσια σφαίρα .Η στάση τους δε μας προκαλεί φυσικά καμιά εντύπωση.

Για εμάς κάθε κατειλημμένος χώρος και κάθε στέκι είναι ένας χώρος αγώνα, ένας χώρος που θα υπερασπιζόμαστε πολιτικά χτίζοντας σχέσεις αλληλεγγύης, εμπιστοσύνης και αντίστασης, μακριά από τον ατομικισμό και την καπιταλιστική μιζέρια. Μέσα σε αυτές τις καταλήψεις και τα στέκια παίρνουν υλική υπόσταση οι ιδέες μας. Όσο για την “επικινδυνότητα” έχουμε να πούμε ότι είμαστε και σκοπεύουμε να παραμείνουμε “επικίνδυνοι/ες” για το κράτος, την ιδιοκτησία, για τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα και την κανονικότητα της ελληνικής κοινωνίας εν γένει.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΣΤΕΚΙΑ, ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

 Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/τριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων