Σχετικά

Η «Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/τριών, μεταναστών/τριών και αλληλέγγυων» δημιουργήθηκε στα τέλη Αυγούστου του 2019 μετά την εκκένωση των καταλήψεων Gare, ΣπύρουΤρικούπη 17 και (την αποπειρα εκκένωσης) της Rosa de Fog, προκειμένου να αντισταθεί στα σχέδια κράτους και κυβέρνησης για γενικευμένη επίθεση σε καταλήψεις και χώρους αγώνα.

Αντιλαμβανόμαστε τις επιθέσεις αυτές ως μέρος ενός γενικότερου πλάνου λεηλασίας όχι μόνο των κινηματικών δομών αλλά της ίδιας μας της ζωής, μέσω της εντεινόμενης εκμετάλλευσής μας από τα αφεντικά, την καταστολή των μεταναστών/ριών, τον εκτοπισμό μας από τις γειτονιές μας εξαιτίας της τουριστικοποίησης και των κάθε είδους «αναπλάσεων», την καταστροφή της φύσης προς όφελος αναπτυξιακών σχεδίων και επιχειρηματικών συμφερόντων. Η απάντησή μας σε όλα αυτά είναι πως η τάξη των καταπιεσμένων και αντιστεκόμενων μπορεί να ζήσει και να οργανώσει την ζωή της χωρίς την καταδυνάστευση και την εκμετάλλευση του κράτους, του κεφαλαίου και της πατριαρχίας. Οργανωμένοι/ες συλλογικά σε κοινότητες, συνελεύσεις γειτονιών, σωματεία βάσης με δομές αλληλεγγύης και αυτοάμυνας, μπορούμε να αντλήσουμε πολλαπλάσια δύναμη, να αντισταθούμε και να βάλουμε φρένο στις μηχανές κοινωνικής υποταγής.

Μην ξεχνάμε ότι όλη η δύναμη και η γνώση βρίσκεται στα χέρια των εκμεταλλευομένων και μαζί με την επιθυμία για δημιουργία και ελευθερία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την έφοδο στον ουρανό.

Οι συνελευσεις μας είναι ανοιχτές και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 19.30 μμ. στο πολυτεχνείο, αίθουσα Γκίνη.